Pages - Menu

8 Temmuz 2015 Çarşamba

KAYISI MARMELADI


Bugün marmelat günü olsun  :) 

Bizim evde öyle kilolarca kışlık reçel yapılmaz. Sevdiğimiz meyveleri temizleyip yıkıyorum ve 1'er kg lık poşetleyip buzluğa atıyorum . Reçel biteceğe yakın taze taze azar azar pişiriyorum . Böylece reçelin şekerlenme , bozulma gibi bir sıkıntısını da yaşamıyorum . 

Bu hafta pazarda yumuşamış da ayrılmış hatta çok ucuza satılan kayısılar gördüm. marmelat yapma fikri de olunca çok işime geldi doğrusu. 

Kayısı marmeladı da aynı erik marmeladını yaptığım gibi. http://mutlubadem.blogspot.com.tr/2015/07/erik-marmeladi.html
Belki biraz daha şekerini az koyabiliriz. Malum kayısı eriğe göre daha tatlı bir meyve ...


Afiyetle ..



1 yorum:

  1. Dondurup taze taze reçel, marmelat yapmak fikri oldukça güzel. hem yazın hepsini yapıpı da yetiştireyim diye çok yoruluyor insan..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil