Her zaman en sevdiğim ... Patlıcan yemeklerinin hepsi sevilir evimizde ama musakka bi başka. Yanına sade pirinç pilavı ve yeşil salata tamamdır...
MALZEMELER
5 adet patlıcan
kızartmak için zeytinyağ
200 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 sivri biber
2 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
pul biber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyduktan sonra ister halka isterseniz parmak boyunda doğrayıp 5 dakika tuzlu suya bekletelim ve suzgeçe alıp kurumalarını sağlayalım. kızartma yağı iyice ısındıktan sonra kuruyan patlıcanları kızartıp kağıt havluya alalım. Fazla yağını bıraksınlar. Fırın kabına kızarmış patlıcanları yerleştirelim. 1 domates ve 2 sivri biberi üzerini süslemek için ayıralım . Tavaya biraz zeytinyağ koyup önce kıymayı ardından küçük doğranmış soğan, sarımsak ve sivri biberleri ekleyelim. En son domatesi ve salçayı , tuz karabiber ve pul biberi ekleyip kavuralım. Patlıcanların üzerine kıymalı içi yayıp ayırdığımız domates ve biberleri de dilimleyip süsleyelim . Yarım bardak kadar sıcak suyu gezdirip 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim . Afiyetle ve mutlulukla .
atık musakka zamanı geldi değilmi. ? çok da güzel görünüyor. ellerine sağlık.. Bende kabak yaptım.. afiyet olsun inşallah.
YanıtlaSilOf bu ne ablacmmm.. bayılırımm.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.