Pages - Menu

23 Nisan 2015 Perşembe

UN HELVASI


Geç saate kalmışım ama tüm iyi dileklerimi sunarım , Regaip kandiliniz mübarek olsun . 


MALZEMELER

100 gr. tereyağ
yarım su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
dolmalık fıstık

şerbeti için 
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

süslemek için hindistan cevizi tozu ve tarçın


HAZIRLANIŞI

Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynamaya bırakalım . Diğer taraftan başla bir tencerede yağlarla birlikte un ve fıstıkları orta ateşte sürekli karıştırarark kavuralım . Un kahverengileşince ki bu yaklaşık 45 dakika sürüyor, kaynamış olan sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim . 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve ılıyınca servis yapalım . Afiyetler olsun , Allah kabul etsin ..  

1 yorum:

  1. Geç olsunda güç olmasın Çağla'cım..Ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil