Sanırım Kabak kızartmasının en güzel hali. Hem lezzetli , hem doyurucu ...
MALZEMELER
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 1 tepeleme kaşık un
- yarım bardak süt
- tuz
- karabiber
- kızartmak için yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzerine sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi çırpalım. Kabakları yarım cm kalınlığında dilimler halinde doğrayalım . Tavaya zeytinyağ koyup kızdıralım , kabak dilimlerini bulamaca batırıp tavaya dizelim . arkalı önlü kızartalım , Fazla yağlı olmuyor ancak isterseniz kağıt havluya alıp fazla yağdan kurtulabilirsiniz :)) Sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım . Afiyetle ..
off ne güzel bir lezzet çağlacığım nefis oluyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilDışı salatalık gibi koyu renkli kabaklarda benim favorim..Ellerine sağlık bir parça alayım..
YanıtlaSilYumurtalı hiç kızartmadım.. ilgimi çekti..denemeliyim.. ellerine sağlık ablcmm..
YanıtlaSil