LAZANYA ASLINDA
KIYMAYLA YAPILAN MÜTHİŞ BİR LEZZET, AMA KIRMIZI ET SEVMEYEN VEYA YİYEMEYENLER
İÇİN TAVUKLU DENEDİM , BİZ BAYILDIK ..
MALZEMELER
- 1 TAVUK GÖĞÜS ETİ , ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ
- 1 ADET KURU SOĞAN
- 1 DİŞ SARIMSAK
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 ADET DOMATES
- ZEYTİNYAĞ
- TUZ
- KARABİBER
- 14 YAPRAK LAZANYA
BEŞAMEL
SOS İÇİN
- 3 SU BARDAĞI SÜT
- 3 SİLME YEMEK KAŞIĞI UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- TUZ
- KARABİBER
ÜZERİNE
- KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ (EVDE KALMAMIŞTI, MARKETE GİTMEYE DE ÜŞENİNCE BEN DE PEYNİRSİZ YAPTIM)
HAZIRLANIŞI
ÖNCE TEREYAĞINDA UNU HAFİF KAVURALIM SONRA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK SÜT VE
TUZ-KARABİBERİNİ EKLEYELİM , BEŞAMEL SOS POF POF KAYNAYANA KADAR PİŞİRELİM.. DİĞER BİR TAVADA SIRASIYLA TAVUK ETİNİ, SOĞAN
SARIMSAK VE BİBERİ KAVURALIM . DOMATESİ TUZ VE KARABİBERİ DE EKLEYİP SUYU
ÇEKİNCE OCAKTAN ALALIM . LAZANYA YAPRAKLARINI TUZLU VE ZEYTİNYAĞ DAMLATILMIŞ
KAYNAR SUDA HAŞLAYALIM VE SÜZELİM . YAĞLANMIŞ BİR FIRIN KABINA ÖNCE BİR KAT LAZANYA
, BİR KAT BEŞAMEL SOS VE BİR KAT DA TAVUKLU HARÇ OLACAK ŞEKİLDE TEKRARLAYARAK KAT KAT
DİZELİM. ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİP , PEYNİR KIZARANA DEK 200
DERECEDE PİŞİRELİM . AFİYETLE VE MUTLULUKLA ...
Merhaba :) Ellerine sağlık nefis görünüyor. takibe alacaktım ama GFC butonu yok sitende :(
YanıtlaSilSevgilerimle...
teşekkür ederimm.. ben en acemi blogger olarak beni destekleyen arkadaşıma soracağım bu gfc olayını ... sevgiler ...
SilBence kıymalıdan daha güzel olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyani ben ikisini de çok sevdimmm ... teşekkürlerr ... sevgiler .
Silgerçekten tavuklusunu yeni duydum.çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler ..
SilLazanyaya bayılırım. Tavuklusunu hiç denemedim ama kesinlikle lezzetli olacağını düşünüyorum. Siteye takip et butonu eklersen yazılarını daha rahat takip edebilirim canım.
YanıtlaSilSanırım kıymalıdan daha hafif olmuştur ellerinize sağlık lazanyaya bayılırım biraz alabilirim. :)
YanıtlaSilLazanyayi cok severim ama hic tavuklu denememistim.. Ellerine saglik canim..
YanıtlaSil