Hani büyüklerimizin lugatında "ayva pişmişi" diye bir renk vardır.. İşte tam da bundan bahsediyorlar olsa gerek. Nasıl güzeldir , nasıl iştah açıcıdır :))
MALZEMELER
- 1 kg. ayva
- 750 gr. toz şeker
- 1 bardak su
- yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyalım , çekirdek kısmını ayıklayalım . Çekirdeklerini küçük bir tülbente alıp minik bir bohça yapalım . Küp küp doğradığımız ayvaları, tülbent içindeki ayva çekirdeklerini ve 1 bardak suyu ile tencereye alıp, 10 dakika kadar haşlayalım . Ayvalar hafif yumuşayınca tülbenti içinden alıp şekeri ekleyelim ve orta ateşte pişirelim . yaklaşık yarım saat sonra pişmiş olacaktır. Şerbetin koyuluğunu kontrol edip , kıvama geldiyse limon suyunu da sıkalım ve 2 dakika sonra reçelimizi ocaktan alalım . Bizim evde çok fazla tatlı reçel sevilmiyor, bu nedenle şeker miktarını az tutuyorum, siz daha tatlı seviyorsanız biraz daha arttırabilirsiniz. Afiyetle ve sevgiyle.
eşim çok sever ayva reçelini rengi de kendisi de nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederimm...
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilOldukça sağlıklı bir lezzet. Göğsü yumuşatır. Sevgilerimle.
YanıtlaSilçok doğru , teşekkürlerrr ...
Silçok severim içim gitti şuan
YanıtlaSilellerinize sağlık
:))) teşekkürlerrr ..
SilAnnemin yaptigi gibi olmus :) Ellerinize saglik
YanıtlaSil