Bu sefer yaprak sarmayı öyle fıstıklı , üzümlü yapmadım . Biraz acılar, biraz ekşiler falan filannn ... Ama bayıldık tek kelimeyle...
Yazdan asma yaprağını temizleyip , yıkayıp tuzsuz haşlıyorum . Soğuyunca poşetleyip buzluğa kaldırıyorum . Taze koparılmış gibi lezzetini aynen koruyor.
MALZEMELER
- yarım kg. asma yaprağı , haşlanmış
- 2 büyük kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 bardak pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- yarım limon suyu
- tuz
- karabiber
- kuru nane
- tarçın
- sumak
- pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- maydanoz
- dereotu
HAZIRLANIŞI
Benim yapraklarım yazdan buzluğa koyduklarımdan ... Birkaç saat önce buzluktan çıkardım poşeti, kendi halinde çözüldüler .
Soğanı ay şeklinde doğrayıp zeytinyağda kavuralım , sarımsağı ve salçayı ekleyelim . Baharat miktarları ağız tadınıza göre değişebilir, onun için miktar yazmıyorum . Pirinci, baharatları ve tuzu da ekleyip yavaş yavaş bir süre daha kavuralım . bardak kadar su ekleyip tencerenin ağzını kapatalım , kısık ateşte sarma içini hafifçe pişirelim . Ocaktan alınca biraz dinlendirelim . Yaprakları istediğimiz boyutta saralım . Tencereye düzgünce dizelim . Üzerine az zeytinyağ gezdirelim ve 1 bardak kadar su ekleyelim . Tencerenin kapağını kapatıp , kısık ateşte pişirelim . Suyunu çekince kapağını açmadan soğutalım . Eğer tencerenin kapağını açık bırakırsanız, soğuma sırasında yapraklarınız kararır. İster limonla isterseniz de sarımsaklı yoğurtla servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ...
Ayyyy ayyy ayyyy vallahi gelip dalasım var. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilne diyordukk , diyeti sonlandırırrr :))
SilEllerinize sağlık :) Yaprak sarmasını çokkk seviyorum ve acılı olmasıda şahane :)
YanıtlaSilteşekkür ederimmm :)
Sil