Pages - Menu

6 Ocak 2015 Salı

UN HELVASI





MALZEMELER


  • 125 gr tereyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 avuç dolmalık fıstık


şerbeti için ;


  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI

Önce su ve şekeri kaynatıp altını kapatalım .

Tereyağ ve zeytinyağı tenceremize alıp eritelim, ardından unu ve fıstığı ekleyelim , devamlı karıştırarak 20-25 dakika kadar kavuralım . Renk koyulaşınca kaynattığımız şerbetimizi yavaş yavaş ilave edelim , 2-3 dakika daha karıştırıp altını kapatalım . 10-15 dakika kadar ağzı kapalı şekilde dinlendirelim . kaşıkla veya herhangi bir kalıpla şekillendirip servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder