MALZEMELER :
Hamuru için ;
- 1 su bardağı sıcağa yakın süt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- tuz
- 1 paket instant maya
- aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak kadar )
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Un miktarını ayarlayabilirsiniz buna göre.
İç malzemesi için :
- 250 gr kıyma
- 2 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- 2 domates
- 1 kaşık salça
- tuz
- karabiber
- pul biber
- bir tutam maydanoz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Sebzeleri çok minik doğrayıp tüm iç malzemesini karıştıralım ve bir kenarda dinlendirelim .
HAZIRLANIŞI :
Hamur malzemelerini karıştırıp, yumuşak bir kıvamda olana kadar yoğuralım ve kabın ağzını kapatıp kabarana kadar mayalandıralım . Daha sonra istediğiniz boyutta parçalar koparıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Hazırladığımız içten kaşıkla yayarak üzerine yerleştirelim. kenarlarını kıvıralım. Yumurta ve zeytinyağ karışımından kenar hamurların üzerine sürelim . 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim . Arzu ederseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine hafif tereyağ sürebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder