Pages - Menu

29 Kasım 2015 Pazar

PATLICANLI GÖZLEME


Hani biryerlere giderken yiyecekler yapıp götürürüz ya bazen , işte bütün arkadaşlarım benden bu patlıcanlı harç ile yaptığım böreklerden isterler. Aslında herşey aynı , tek fark ben patlıcanları kızartıyorum, harca öylece katıyorum . 



Malzemeler 

3-4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1-2 adet sivri biber
1 adet domates
kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber

3 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
ılık su
Gözlemeleri yağlamak için sıvıyağ veya erimiş tereyağ

Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyup, minik küpler halinde doğrayalım , tuzlu suda biraz bekletip, süzgeçe alalım ve iyice kurumasını bekleyelim. Tavaya sıvıyağı alıp kızdıralım ve patlıcanları karıştırarak kızartalım , kağıt havlu serili bir tabağa alalım. Kızartmadan artan yağa ay şeklinde doğradığımız kuru soğan ve biberleri ekleyelim ve kavuralım. Domatesi de minik doğrayıp ekleyelim. Tuz ve karabiberi, kızarmış patlıcanları da katalım ve iki dakika daha kavuralım. İsteyen acı pul biber de ekleyebilir. Hazırladığımız harcı ocaktan alıp biraz soğumasını beklerken hamuru hazırlayalım. Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, şeker ve mayayı serpelim. ortaya azar azar ılık su ekleyerek unla birleştirelim. yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Mayalanmasını beklemeden limon büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayalım. Un serpilmiş zeminde her birini 2-3 mm kalınlığında açıp yarısına patlıcanlı içten koyup, diğer yarısını üzerine kapatalım ve kenarlarını parmaklarımızla sıkıştırıp yapıştıralım. Sacda veya yanmaz tavada önce hiç yağ koymadan bir taraflarını pişirelim, diğer yanını çevirdiğimizde kızaran yanına hafifçe yağ sürelim, diğer tarafı da pişince yağlayalım. Sıcak servis yapalım. Aynı patlıcanlı harcı yufkalı böreklerinizde de kullanabilirsiniz. Afiyetle... 

23 Kasım 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE


Pastacılık kursu tariflerimizden biri daha , benim kurabiye denince aklıma gelen lezzet tam da budur. Bu kurabiyeler bir harikaaa ....




Malzemeler

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
100 gr. esmer şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
200 gr. un
1 paket kabartma tozu
100 gr. ceviz
125 gr. bitter çikolata

Hazırlanışı

Tereyağ, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpalım. yumurtayı da ekleyelim. Kısa bir süre daha çırpalım. Bir kapta karıştırdığımız un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip hamuru elimizle toparlayalım. Bıçakla kıydığımız ceviz ve bitter çikolatayı da ekleyelim ve karıştıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayalım , hafifçe bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim. 





16 Kasım 2015 Pazartesi

AFGAN KURABİYESİ



Hayatımda ilk defa (üniversiteye hazırlık zamanından sonra tabii) bir kursa katılıyorum bu günlerde. Pastacılık üzerine. Hepimize her zaman destek olan sevgili hocamıza çok teşekkürler ... Çok keyifli ve uyumlu arkadaşlar edindiğimiz bir süreç bu. Sevdim ben bu işi ... Bu kursta yaptığımız bazı tarifleri zaman zaman sizlerle paylaşacağım . Bugün ilk uygulamalı bireysel çalışmamız bu enfes kurabiyeler. Daha önce yediğim kurabiyelerden farklı bir dokusu var, ben çok beğendim. Deneyin , çevrenizdekiler bayılacak ...


Malzemeler :

Kurabiye için,
180 gr tereyağ
100 gr. toz şeker 
175 gr. un
30 gr. kakao
50 gr. mısır gevreği
40 gr. hindistan cevizi tozu
30 gr. ince doğranmış ceviz

Üst kaplama için,
40 gr. sütlü çikolata
2-3 çay kaşığı tereyağ
Süslemek için şekerlemeler


Hazırlanışı :

Tereyağ ve şekeri mikserle krema kıvamı olana dek çırpalım. Un ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Bundan sonrasında miksere ihtiyacımız yok. Mısır gevreği , hindistan cevizi tozu ve cevizi de ekleyip elimizle yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında  10 dakika pişirelim. Fırından aldığınızda yumuşak gibi gelebilir ama soğuyunca sertleşecektir. Bu nedenle fırında fazla tutmayalım. Sütlü çikolatayı ve 2-3 çay kaşığı tereyağını benmari usulü eritelim. Soğuyan kurabiyelerin üst kısımlarını bu çikolata sosuna batırıp servis tabağına dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık, ceviz, minik şekerlemeler veya granül çikolata parçaları serpebilirsiniz. Afiyetle..... 








7 Kasım 2015 Cumartesi

KÖFTELİ PİLAV


Yanlış bilmiyorsam Ali Paşa Pilavı da deniliyor bu tarife. Adı ne olursa olsun ben her şekilde pirinç pilavı ile köfteyi birlikte yemeyi seviyorum. 



Önceki tariflerden kopya çekelim şimdi :)) 


yapabilirsiniz. Bu tarif için ben şehriyesiz sade pilavı tercih ediyorum.

Bundan sonrası sadece sunum şekli. Pilavı bir kaseyle veya kalıpla servis tabağımıza alıp , kızarttığımız köfteleri diziyoruz etrafına. Haa azıcık da rendelenmiş domatesi biraz sıvıyağ ve tuzla pişirip, şöyle üzerine gezdirdik mi tek çeşitle kurtarılan bir akşam yemeği... ama o kadar da tembel olmayalım değil mi, bir salatamız olsun yanındaaa ... :)) Afiyetle ve huzurla güzel akşamlar herkese ....

6 Kasım 2015 Cuma

ORKİDE HAREKETİ İLE GÜZEL BİR BULUŞMA



Ekim ayında düzenlediğimiz etkinlikte değerli sponsorlarımızdan biri olan Orkide Hareketi  ile yine aynı mekanda, Akra Barut Otel'de buluştuk. Organizasyonda emeği geçen sevgili blog yazarı arkadaşım Emel Demir 'e çok teşekkürler.. 






Güzel sohbetler yaptık ve öğle yemeğimizi yedik hep birlikte. Seçimler leziz ve şıktı... 





Orkide Hareketi hakkında kurumsal bilgiler edindik. Ürünleri ve içeriklerini konuştuk. 








Dijital ejderha çağı ve 21. Yüz Yılın akılcı rekabet koşullarında, en fazla ihtiyaç duyduğumuz 

yetenekler; üreticilik, sorgulama, değişim ve işbirliğidir.

Sınırların ortadan kalktığı, teknolojinin, dolayısıyla iletişimin baş döndürdüğü ve sadece var olmanın 

bile insanlığa yüklediği anlamların her geçen gün daha da ağırlaştığı günümüzde; geleceğe odaklı 

düşünmek, gelecek için projeler geliştirmek ve gerçekleştirmek büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Ancak iş hayatında amaçları gerçekleştirmeye giden en kısa ve en doğru yol vizyonu geniş, bilinci açık 

ve profesyonel bir ekiple çalışmaktan geçmekte.

Neyi nasıl yapacağını bilen, veri toplayıp en doğru şekilde değerlendiren, girişimci ruha sahip, etkili ve 

aktif bir uzman grubu, ticaretin her alanında avantaj sağlayacak, hız üstünlüğü elde edecek, sorunları 

daha kolay çözecek ve mutlaka daha çok kazandıracaktır.    

Orkide Hareketi, Türkiye ve geleceğimiz için yola çıktığı ilk günden beri cesaret ve başarıyla hizmet 

üretmiş,  BİRLİKTE KAZANMAK ilkesiyle daha çok alanda fayda sağlamak için bütün kadroları, 

tecrübeli zihinsel alt yapısı ve güçlü sistemiyle şimdiden gereken tüm hazırlıkları ortaya koymuştur.

Orkide Hareketi'nin altyapısını oluşturan paylaşma geleneği, 

BİRLİKTE KAZANMAK ilkesiyle hazırlanmış strateji ve imaj çalışması ile birleşerek halkımızın mutlu ve 

bağımsız yarınları için büyük bir fırsata dönüşmektedir. 

Orkide Hareketi, yenilikçi, modern, değişimci, dünya gerçeklerinin farkında, vizyon sahibi cesur ve 

adaletli insanların kurduğu kazancı ve geleceği hedefleyen büyük bir organizasyondur.

Orkide Hareketi yaklaşık 8 yıldır girişimci kadrosu, emektar ve mutlu çalışanları ile serbest girişimciler 

için başarılı çalışmalar yapmıştır ve paylaşım geleneğinin savunucusu olarak gelecekte de serbest 

girişimciler için başarılı hizmetler üretmeye devam edecektir.

Orkide Hareketi, Türkiye coğrafyasının tarihsel manada zengin ve doğası gereği yaşayan, birlikteliğin 

bir çok-kültürlü medeniyet ve başarı projesidir. Bir ayağı geleceğin içinde olan bir başarı hikayesidir. 

Orkide Hareketi geleceğe ve insan yaşamına hizmet eder. Yaşam olan her yerde birlikte hareket 

vardır. Daha güzel bir yaşam için, gelecek için bugünden adım atılmalıdır.

Orkide Hareketi Farklıdır, liderdir, derinliklidir, geleceği hedeflemektedir, bu yüzden de hep bir adım 

öndedir. Bilinçli, duyarlı, kanaat önderi tüketicinin vazgeçilmezi, birlikte yaşam üretir Çünkü Orkide 

Hareketi  yaşam severdir. Ekonomik, ticari ve estetik değerlere sahip oluşunun yanı sıra sosyal bir 

paydaştır ve herkesi düşünür çünkü herkes içindir.

 Orkide Hareketi bugünden geleceği kazanmak için en ideal fırsattır. Gelecek ertelenemez, Geleceği 

gören zihinler, düşleri gerçeğe dönüştürme yeteneğine sahiptir.  Fırsatları doğru yer ve zamanda 

değerlendirenler, geleceğin mühendisleri olacaktır. 

Bugün, düşünmek için değil, yaşamak içindir.  

Gelecek bugünden başlar.



ORKİDE HAREKETİ

www.orkidehareketi.net

0850 450 51 51

Daha nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle. Davetiniz ve hediyeleriniz için çok teşekkürlerrr ... 




4 Kasım 2015 Çarşamba

AVAKADO EZME





Aslında bana göre kendi kendine iyi bir tadı yok avakadonun, ya da ben sevmedim, ama sarımsağın olduğu her şey lezzet patlaması. Hele o yeşilin tonu yok mu , müthişşş ... 
Uzun uzun tarife de pek gerek yok . 
İki tane olgunlaşmış avakadonun çekirdeklerini aıp kaşıkla kabuğundan ayırıyoruz, bir kasede çatalla eziyoruz, içine iki diş ezilmiş sarımsak, biraz tuz, 2-3 kaşık sızma zeytinyağ, yarim limonun da suyunu ekledik mi işlem tamam. Belki biraz dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Ama bence çok gerekli değil. Kızarmış ekmek dilimlerine şöyle güzelce sürüp mideye indirmelik bir meze .. Afiyetle ..