Pages - Menu

4 Eylül 2015 Cuma

TAVUKLU YAZ PİLAVI






Malzemeler

2 adet kemiksiz tavuk but eti
1 bardak baldo pirinç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet domates
karabiber
tuz
1 küçük çay bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı

Önce pirinci ılık tuzlu suda ıslatıp 1-2 saat bekletelim. Pilavı pişireceğimiz teflon tencereye zeytinyağı ve küp doğranmış tavuk etlerini alalım. Biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biberi sırasıyla ekleyip kavurmaya devam edelim. Domatesi de doğrayıp ekleyelim. Pirinci süzgece alıp iyice yıkayalım ve suyun süzülmesini bekleyelim. Tenceredeki kavrulan malzemeye, pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Pirinçler de azıcık kavrulsun. 1,5 bardak suyu ekleyelim, kaynayınca ocağın altını iyice kısıp pişirelim. Suyu çektikten sonra ocaktan alalım ve kapağın altına kağıt havlu serip demlenmeye bırakalım.15-20 dakika sonra servis yapalım. Afiyetle.   



3 yorum:

  1. Ellerine sağlık.. Afiyet olsun . Domatesli ve soğanlı pilav bulgur pilavı gibi pirinçlide çok güzel olmuş. Mımm tavuk etide ne kadar lezzet verdi kimbilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikkat ettim de bizim evde ne çok tavuklu yemek yeniyor , yakında gıdaklayacağız sanırımmm :)))

      Sil
  2. Pilav sofralarımızın vazgeçilmezi. Arada böyle renklendirmek iyi fikir, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil