Pages - Menu

5 Ağustos 2015 Çarşamba

KARNIYARIK



Düşündüm de hiç karnıyarık tarifi olmayan yemek blogu olur mu ? 

Patlıcanın en güzel hali ... yapalım o zamannn :)




Ben yine işin kolayına kaçayım , miktar falan vermeyeyim. herkes ev halkına göre yapsın. Patlıcanları alaca soyup yarım saat kadar bütün olarak tuzlu suda bekletelim ve sonrasında kurulayıp kızgın bol sıvıyağda her yanını çevirerek kızartalım. Ayrı bir tavada sırasıyla kıymayı, soğan ve sivri biberleri, sarımsağı ve en son da domatesi ekleyerek içimizi hazırlayalım . Domatesler suyunu çekince tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip harcı ocaktan alalım. Kızarttığımız patlıcanları yemeği pişireceğimiz tencereye (fırında yapacaksanız fırın kabına ) dizelim ve harcı dolduracağımız yeri açıp küçük kaşıkla dikkatlice kıymalı harcı paylaştıralım. üzerine kızarmış biber ve domates dilimleriyle süsleyip yarım bardak kadar sıcak su ekleyelim . Fırında veya ocakta 10-15 dakika kadar pişirelim. Afiyetle ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder