Bu sefer benim değil de eşimin en sevdiklerinden bir yemek var. İftar sofralarınızda da hafif bir et yemeği olarak yerini alacağını düşünüyorum .
Ölçü vermek istemiyorum, kişi sayısına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kemiksiz but kısmından tavuk parçalarını yıkadıktan sonra tencereye alalım. Kuru soğan ve sarımsağı istediğiniz miktarda irice doğrayıp ekleyelim . Patates ve havuçları da halka halka doğrayalım. Tuz ve karabiberi de unutmayalım . malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip ocağa alalım . havuç ve patatesler piştiğinde tavuk da pişmiş olacaktır. Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapalım . Biz limon suyu da ekliyoruz yerken , çok yakışıyor. Afiyetle ..
Yemeklerin en sağlıklısı birde eski tavuklar olsa.. afiyet olsun Dursun beye .. Bende çok severim.
YanıtlaSilayy evet hiç tadı yok , durmadan bişeyler ekliyoruz ki ağzımız tatlansın ... eskiden tavuk pişti mi eve kokular yayılırdı... sağol canım .. afiyet olmuştur herhalde
öptüm çok ..
SilEllerine sağlık Cagla Hanım'cım. ..Burnum sizladi babacimda cok severdi suyuna ekmek banardi bol limon ve k.biber li...
YanıtlaSilAllah rahmet eylesin Nuray hanımcığım , benim rahmetli anneciğim de çok severdi, çok da güzel yapardı. ruhlarına değsin .
SilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.