Pages - Menu

23 Nisan 2015 Perşembe

UN HELVASI


Geç saate kalmışım ama tüm iyi dileklerimi sunarım , Regaip kandiliniz mübarek olsun . 


MALZEMELER

100 gr. tereyağ
yarım su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
dolmalık fıstık

şerbeti için 
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

süslemek için hindistan cevizi tozu ve tarçın


HAZIRLANIŞI

Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynamaya bırakalım . Diğer taraftan başla bir tencerede yağlarla birlikte un ve fıstıkları orta ateşte sürekli karıştırarark kavuralım . Un kahverengileşince ki bu yaklaşık 45 dakika sürüyor, kaynamış olan sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim . 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve ılıyınca servis yapalım . Afiyetler olsun , Allah kabul etsin ..  

2 Nisan 2015 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ




Öncelikle bu hafta blogger olarak aldığım ilk ödülden bahsetmek istiyorum . Sevgililer günü etkinliğine gönderdiğim tarif en beğenilen olmuştu. Sevgili Lezzet beşlisi ekibi ( http://www.lezzetbeslisi.com/ ) bana çok şık bir hediye gönderdi. Hep bu güzel insanları anarak kullanacağım , tekrar çok teşekkürler , kocaman sevgiler benden size. 



Şimdi tarifimize geçelim. Hemen herkesin çok sevdiği mercimek köftesi var bugün çay saatimizde. Garnitürlerimi de bu güzel kalpciklerle servis yaptım .. 



MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı su
yarım su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
kimyon
pul biber
maydanoz
taze soğan
yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI

Tencereye yıkadığımız kırmızı mercimeği ve suyu koyup kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirelim . 10 dakika sonra mercimek iyice pişince ocağın altını kapatıp , ince bulguru ekleyelim ve tencerenin ağzını kapatalım . Diğer yanda ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavuralım , salçayı ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavuralım . Bu arada mercimeğin sıcağıyla bulgur da pişmiş olacaktır. Maydanoz ve taze soğanı da ince ince kıyalım . Mercimek ve bulgura kavurduğumuz salça ve soğanı da ekleyip iyice yoğuralım . İsterseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Soğuyunca doğradığımız maydanoz ve taze soğanı da ekleyip karıştıralım ve köfte şeklini verelim. Marul yapraklarıyla servis yapalım . Afiyetle ..