Geç saate kalmışım ama tüm iyi dileklerimi sunarım , Regaip kandiliniz mübarek olsun .
MALZEMELER
100 gr. tereyağ
yarım su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un
dolmalık fıstık
şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
süslemek için hindistan cevizi tozu ve tarçın
HAZIRLANIŞI
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynamaya bırakalım . Diğer taraftan başla bir tencerede yağlarla birlikte un ve fıstıkları orta ateşte sürekli karıştırarark kavuralım . Un kahverengileşince ki bu yaklaşık 45 dakika sürüyor, kaynamış olan sıcak şerbeti yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim . 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve ılıyınca servis yapalım . Afiyetler olsun , Allah kabul etsin ..