Pages - Menu

25 Mart 2015 Çarşamba

KISIR



Herkesin bir kısır tarifi var, en acemi kişi bile yapar yani, çünkü çok lezzetli malzemelerin biraraya gelişiyle hem doyurucu hem de pratik bir yemek çıkar ortaya. Benim tarifim de en kolayından , lezzetine de bayılırız.. Malzemelerin miktarı tamamiyle kendi ağız tadınıza bağlı. Öyle yoğurmak falan da yok . Herşeyi doğra, karıştır, hepsi bu.. En önemli lezzet ipucu sarımsak ve nar ekşisi.. 




MALZEMELER


  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 5-6 adet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • birkaç yaprak kıvırcık
  • 1 limon suyu
  • tuz
  • karabiber
  • sumak
  • pul biber
  • kimyon
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • nar ekşisi


HAZIRLANIŞI

Bulguru üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp, kabın ağzını kapatıp bir kenara alalım. Bir tavada zeytinyağında ince doğranmış kuru soğanı kavuralım. salçaları da ekleyelim. en son tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım . Taze soğan , kıvırcık ve maydanozu ince kıyalım . Suyunu çeken bulgura salçalı karışımı ekleyip iyice karıştıralım. Sarımsak, limon suyu ve nar ekşisini ekleyelim. Bulgurun soğumasını bekleyelim . En son ince doğradığımız yeşillikleri de karıştırıp servis yapalım . İsterseniz içine küçük doğranmış domates de ekleyebilirsiniz, ben yanına birkaç dilimle servis yapıyorum . Afiyetle .. 

2 yorum:

  1. Herşeyi doğra karıştır okuyunca sıcak suda yok sanmıştım :) ellerine sağlık. Kısırn her türlüsünü severim. Pilav modunda olmadıktan sonra .. Ben çocukken annemim komsundan öğrendiği Kısrı tarifinde de soğan kavrulurdu. Her yiğidin bir yoğurt yiğişi var. fakat Kısır heryerde Kısır.

    YanıtlaSil
  2. evet yaa, ilk buluşmada kısır partisi yapalım ... teşekkür ederim .

    YanıtlaSil