İki gündür gözümle beynim arkadaş olmuş, bana tuzak kuruyorlar. Beynimden bişeyler geçiyor , gözümde canlanıyor. Malum hergün düşünürüz ne pişirsek diye, yine böyle durumdayken gözümün önünde böyle bir tabak oluşuverdi. Uydurdum ki ne uydurdum , ama sonuççç .... Daha önce niye böyle uydurmamışım ... Nefis oldu nefisss.... Haydi kolları sıvayalımm ... Doğru mutfağa ...
MALZEMELER
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 büyük kuru soğan
- 1 küçük kuru soğan
- yarımşar renkli dolmalık biberler ( kırmızı , sarı, yeşil )
- zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- pul biber
- başka istediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz
- süslemek için bir küçük domates
- maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tencereye tavuk göğsünü , birkaç parçaya bölünmüş küçük soğanı , biraz tuzu ve 3-4 bardak suyu koyalım . Yenilecek kıvama gelene dek haşlansın. Başka bir tencerede 3-4 kaşık zeytinyağ ile birlikte tel şehriyeyi koyup altın rengi olana dek kavuralım . Üzerine tavuk haşladığımız sudan 2 bardak ilave edelim , Biraz tuz da gerekebilir. Ocağın altını kısıp pilav gibi pişirelim . Bu sırada bir tavaya 2 kaşık zeytinyağ dökelim ve ay şeklinde doğradığımız biberleri biraz tuz ve baharat katkısıyla soteleyelim. 1-2 dakika sonra iri halkalar halinde kestiğimiz büyük bir kuru soğanı da ekleyelim . Nazikçe karıştırarak yada tavayı sallayarak çevirelim . Biberler ve soğanlar kızardıktan sonra bir tabağa alalım ve aynı tavaya parmak boyunda kestiğimiz haşlanmış tavuk etlerini alalım . Biraz daha zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Tavuğa da ayrıca tuz ve baharat ekleyelim . Tavuklar kızarmaya yakın dilimlediğimiz domatesleri de içine atalım , 2 dakika daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatalım . Şehriye pilavını biraz havalandırarak karıştıralım ve içine soğan-biber karışımını ekleyelim . servis tabağına alıp üzerine tavuk ve domatesleri de dizelim . Maydanozla süsleyelim .
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ben denersem tavuğun göğüs dışındaki bir etini tercih ederim. Göğüs eti yağsız olduğu için bana yavan geliyor.
YanıtlaSilhaklısınız, yalnız bu yemekte her malzeme yağla kavrulduğu için pek yavan olmadı. ama özellikle but kısmının lezzeti göğüste yok tabii. teşekkürler ...
SilKavrulma kokusunu duyar gibi oldum, öyle güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ettimmm :)
SilÇok renkli bir tabak ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkürlerr ...
SilLokanta menüsü gibi çok şık olmuş ayol. :))) Gözalıcı rengarenk ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilyaaa ben de tam bunu hayal etmiştim işteee... teşekkürlerr ...
Silrenkli bir sunum ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürlerr :)
SilEllerine sağlık çağla ablacığım afiyet olsun :))
YanıtlaSilsağol canım ... beraber olsun inşallah ..
SilRenkler bile iştah açıyor. Lezzeti harika dır eminim
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
yani zaten soğanın köz gibi tadı herşeye bedel .. teşekkürlerr ...
SilAh yeselerde bende yapsam.. Soslu makarnaları, pilavları çok seviyorum.. Hele hele sulıu bırakınca hafif bayılırım. Afiyet şeker olsun size. Ellerine sağlık
YanıtlaSilsen geldiğinde bundan sonra böyle şeyler yapayım canımcımmm ...
SilRengarenk ne güzel bi şey olmuş:))))
YanıtlaSil:)
Silİyi ki uydurmuşsunuz :-)Sayenizde böyle güzel bir tarife ulaştık..Görüntü süper :)Ellerinize sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler :)
SilElinize sağlık pilavınız harika tam bir öğün yemeği sevgiler bana da beklerim
YanıtlaSil:)
Silİşte böyle renkli görüntüler hem göze hem de mideye hitap ediyor. Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilçok teşekkürler ..
SilEminim cok lezzetli olmustur.. Ellerine saglik...
YanıtlaSilçok teşekkürler , sevgiler ..
YanıtlaSil