Pages - Menu

2 Şubat 2015 Pazartesi

DEĞİŞİK USULDE MANTARLI KREMALI MAKARNA


Daha önceden yaptığımız normal makarna pişirme şeklinden biraz farklı ama inanın çok daha pratik ve çok daha lezzetli. Yalnız fazla bekletmeden hemen yemelisiniz . 





MALZEMELER
  • 1 paket İtalyan makarna veya linguine makarna
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gr. mantar
  • 1 küçük konserve mısır
  • 4-5 yaprak fesleğen
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 100 ml. krema (yarım kutu)



HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir tencereye makarnalarımızı çiğ olarak yerleştiriyoruz. Üzerine ay şeklinde doğranmış kuru soğan , minik doğranmış sarımsak , mantar ve mısırı da ekliyoruz. Tuz karabiber ve zeytinyağını da koyduktan sonra malzemenin yarısını biraz geçene kadar suyu ekleyip orta ateşte tencerenin ağzı aralık pişmeye bırakıyoruz. Konserve mısır dışında tüm malzemeler çiğden olacak . Suyunu iyice çekince kremayı da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. 2 dakika kadar sonra ocağımızı söndürüyoruz. Hemen servis yapalım . Bekletirseniz biraz hamurlaşabilir . Afiyetle ...




6 yorum:

  1. Görsellere de bayıldım. Tarife de bayıldım.
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevgili Birgül . sevgiler benden de size ...

      Sil
  2. sunum çok onemli gercekten harika gorunuyor lezzetinide ayrı merak ettim :) ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ... güzel bir gün diliyorumm ... sevgiler

      Sil
  3. Fotoğrafa bayıldımmm...

    Sevgiler

    YanıtlaSil