Daha önceden yaptığımız normal makarna pişirme şeklinden biraz farklı ama inanın çok daha pratik ve çok daha lezzetli. Yalnız fazla bekletmeden hemen yemelisiniz .
MALZEMELER
- 1 paket İtalyan makarna veya linguine makarna
- 1 büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 250 gr. mantar
- 1 küçük konserve mısır
- 4-5 yaprak fesleğen
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- 100 ml. krema (yarım kutu)
HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir tencereye makarnalarımızı çiğ olarak yerleştiriyoruz. Üzerine ay şeklinde doğranmış kuru soğan , minik doğranmış sarımsak , mantar ve
mısırı da ekliyoruz. Tuz karabiber ve zeytinyağını da koyduktan sonra
malzemenin yarısını biraz geçene kadar suyu ekleyip orta ateşte tencerenin ağzı
aralık pişmeye bırakıyoruz. Konserve mısır dışında tüm malzemeler çiğden olacak
. Suyunu iyice çekince kremayı da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. 2 dakika
kadar sonra ocağımızı söndürüyoruz. Hemen servis yapalım . Bekletirseniz biraz hamurlaşabilir . Afiyetle ...
Görsellere de bayıldım. Tarife de bayıldım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler
çok teşekkürler sevgili Birgül . sevgiler benden de size ...
Silsunum çok onemli gercekten harika gorunuyor lezzetinide ayrı merak ettim :) ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim ... güzel bir gün diliyorumm ... sevgiler
SilFotoğrafa bayıldımmm...
YanıtlaSilSevgiler
teşekkür ederim .. :))
Sil