Pages - Menu

23 Ocak 2015 Cuma

TAVUKLU KREP SARMA



Akşama ne yemek yapsak ? Sanırım benim gibi bir çok ev hanımının en büyük sorunu ... Ben çoğu zaman hiç planlamadan buzdolabını açıp bir dakika göz gezdiriyorum , şimşekler çakıyor, hemen gözümün önüne birkaç tabak görüntüsü geliyor veee başlıyoruz pişirmeye ...

Haydi bakalım hepimize kolay gelsin ....






MALZEMELER

İç malzemesi için ;
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • tuz karabiber
  • isterseniz dilimlenmiş mantar da ekleyebilirsiniz.



Krep için ;
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 6-7 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
Üzerine ; 
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • domates ve biber dilimleri 





HAZIRLANIŞI

Öncelikle krep için gerekli malzemeleri sırasıyla çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam olunca buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim . 

Tavaya tavuk etiyle birlikte zeytinyağını alıp harlı ateşte kavuralım . Küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.  Eğer mantar kullanacaksanız bu aşamada ilave edelim .  Domatesleri de doğrayıp suyunu çekene kadar pişirelim. Tuz ve karabiberini de karıştırıp ocağın altını kapatalım. 

Yanmaz tavada her birine az zeytinyağı ile birer kepçe krep karışımından dökerek tabak büyüklüğünde kreplerimizi pişirelim. Her bir krepin içine tavuklu karışımdan doldurup iri sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış bir tepsiye dizip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, domates ve biber dilimlerini yerleştirelim. 180 derece fırında peynirler eriyene kadar tutup sıcak servis yapalım. Afiyetle ve mutlulukla ...







2 yorum: