Bugün her yer soğuk galiba .. Antalya bile böyleyse. Eeee o zaman ne yapmalı ? tabii ki sıcacık tarhana çorbası ...
Değişik değişik birçok tarhana çorbası tarifi var , kimi önceden suda bekletir. Kimi kaynayan suya atar tarhanasını .. Benim de işte böyle yapıyorum . Yıllardır hiç yanılmadım , hem de en pratiği ...
Tarhananın kendisini nasıl mı yapıyorum ? Yeminlen hiç denemedim , Ankara'daki güzel komşularım sağolsun , her sene payımı ayırırlar...
Buyrun tarife ...
MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı kuru tarhana
- 2 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ - arzu eden margarin veya tereyağ da kullanabilir
- tuz
- kuru nane
- pul biber
- karabiber
- ince kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI
Tencereye zeytinyağını alıp çok ince doğradığımız sarımsak ve sivri biberi kavuralım . Salçaları da ekleyelim .. Kısık ateşte güzelce kavurmaya devam edelim . Kuru tarhanayı da ekleyip karıştırarak kavuralım . Ateşiniz kısık olsun , tarhana yanmasın , yapışmasın tencerenin dibine . Tuz ve diğer baharatları da katalım ve suyunu ilave edelim . Her tarhananın su çekişi farklı oluyor , bu nedenle su ölçüsü vermiyorum , istediğiniz kadar suyunu ekleyin , koyu kıvam olursa biraz sıcak su ile inceltebilirsiniz. Çorbayı kaynayana kadar karıştıralım , kaynadıktan sonra altını kısalım, en fazla 10 dakika sonra pişmiştir. Ben en son ocaktan almadan ince kıyılmış dereotunu ekliyorum. Siz istemezseniz koymayabilirsiniz. Afiyetle ..
Ne güzel bir sunum, çok şık.. ayrıca benim sırrım kimyonnnn.. koy da bir de öyle dene ablam belki seversin..
YanıtlaSilevet aslında ben de koyarım bazen ama bu sefer gözden kaçmış demek ki .... :)))
YanıtlaSilbiz türklerin vaz geçilmezi milli tarhanamız onun olmadığı ev yoktur sanırım
YanıtlaSilellerinize sağlık misler gibi olmuş