Bu salatayı sakın yapmayın ... Çünkü başka bişey yememeye başlayacaksınız.
Aslında yazın mangalda çok daha iyi oluyor.
MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet küçük domates
- 3-4 diş sarımsak , ince dövülmüş
- zeytinyağ
- limon suyu
- nar ekşisi
- tuz karabiber
- sumak
- pul biber
- maydanoz
HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biberleri ocağın üstünde közleyelim . Ben fırında közlenmiş sebzelerden hiç tat alamıyorum , ocağın azıcık kirlenmesine razıyım . Bazı közleme tavaları da var ama ben kullanmıyorum . Közlenmiş sebzeleri bir poşet içinde ağzı kapalı olarak soğuyana kadar bekletelim . Teflon veya döküm bir tavaya az zeytinyağ gezdirip ısıtalım . Soğanları bir parmak kalınlığında halkalar halinde kesip tavada ızgara yapar gibi kızartalım . Soğanları aldıktan sonra aynı tavada domatesleri de iri dilimler halinde ızgara yapalım . kızgın tava olursa domateslerimiz sulanmadan kızaracaktır. Bu arada soğan ve domateslere hafif tuz serpmeyi de unutmayalım . Tüm sebzelerimiz hazır olduktan sonra poşet içindeki sebzelerimizi çıkarıp kabuklarını soyalım . Bu şekilde sıcakken poşete alınan közlenmiş sebzeler bir süre sonra çok kolay soyulacaktır. Soyduğumuz sebzelerimizi , soğan ve domateslerimizi kesme tahtamızın üzerinde iri parçalara doğrayalım . Büyük bir kase içine alıp tüm diğer malzemelerle karıştırıp, servis tabağımızda maydonozla süsleyelim. Afiyetle ve mutlulukla ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder