Özellikle ağır misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem çok şık hem de hafif bir tatlı ... Deneyin mutlaka ... :))
MALZEMELER
- 8-10 orta boy golden elma
- 3/4 su bardağı toz şeker
- yarım bardak su
muhallebi için ;
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı nişasta
- yarım litre süt
- vanilya
- 3/4 su bardağı toz şeker
çikolata sos için ;
- 80 gr. bitter çikolata (marketlerde kare şekilde satılanlardan olabilir)
- 2 silme yemek kaşığı margarin
- 1 yumurta
Elmaların içlerini doldurmak için ;
- iri doğranmış ceviz
- tarçın
- az toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup orta çekirdek kısmını bir oyacakla temizleyelim . Elmaları kararmamaları için limonlu soğuk suda bekletebilirsiniz. Büyükçe yayvan bir tencereye su ve şekeri koyup elmaları dizelim . Kısık ateşte pişirmeye başlayalım . 5 dakika kadar sonra çok dikkatli bir şekilde , elmaları zedelemeden alt-üst edelim . Elmalar çok fazla pişmesin . Çatalı hafifçe dokundurduğunuzda yumuşadığını göreceksiniz. Bütünlüğü bozulacak kadar pişmesin .
Pişen elmaları servis yapacağımız tabağımıza aralıklı olarak dizelim . Porsiyonluk tabaklara da ayrı ayrı yerleştirebilirsiniz. Elmalar soğurken ; ceviz , tarçın ve çok az toz şekeri bir kasede karıştıralım . ve elmaların içlerine küçük kaşık yardımıyla dolduralım .
Muhallebi için gerekli malzemeleri vanilya hariç tencereye alıp çırpma teli ile karıştıralım ve pişirmeye başlayalım . Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım . Mikserle 5 dakika çırpalım ve kaşıkla elmaların üstlerine paylaştıralım .
Diğer tarafta çikolata sos için margarini eritelim ve çikolatayı da ekleyip , ocağın altını iyice kısalım . Çikolata eriyince yumurtayı da ekleyip ocağı kapatalım ve iyice çırpalım. Arada karıştırarak ılık hale getirelim . Bu sosu da muhallebi döktüğümüz elmaların üzerinden akıtarak paylaştıralım . Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapabiliriz. Afiyetle ve mutlulukla ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder