Pages - Menu

21 Ocak 2015 Çarşamba

ÇİKOLATA KREMALI ALMAN PASTASI






MALZEMELER

Keki için
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
az limon kabuğu rendesi

Kreması için
2,5 su bardağı süt
2 kaşık tepeleme nişasta
1 kasık tepeleme un
4 kaşık toz şeker
100 gr erimiş bitter çikolata
1 kaşık margarin






HAZIRLANIŞI

Keki için yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Sütü, limon kabuğu rendesini de ekleyelim . Kabartma tozu ve unu eleyerek karıştırmaya devam edelim. Pürüzsüz bir kıvam olduğundan 26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim . Kürdan testiyle kontrol edip pişmişse fırından çıkaralım , soğumaya bırakalım . 
Bir tencereye un , nişasta , şeker ve sütü koyup karıştıralım . Orta ateşte pişirelim.  Kıvam istenilen duruma geldiğince ocağın altını kapatalım ve margarinle , benmari usulde erittiğimiz çikolatayı ekleyip mikserle 7-8 dakika çırparak soğutalım . 
Soğuyan keki iki kata keselim , arasına hazırladığımız kremayı sürelim . İsterseniz sıkma torbasıyla şekil vererek sıkabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ..









4 yorum: