Pages - Menu

15 Ekim 2016 Cumartesi

MEYVELİ JÖLELİ KOLAY PASTA





yapımı en kolay pratik bir tatlı.. hatta pasta ... ister altına bir kat pandispanya koyun, ister sadece şekilli bir kalıba boşaltın ve birkaç saat soğutun.. tatlıların en hafifi ama pek lezzetlisi. ( ben yuvarlak pasta kelepçesinin içine bir kat pastaban üzerine yaptım. Limonlu jöle ve şeftali kullandım.) 1 paket hazır meyveli jöleyi kutu üzerinde belirtildiği gibi hazırlayın. 1 paket krem şantiyi de yine talimatlarına göre sütle çırpın. evde hangi meyveniz varsa küçük küçük doğrayın. jöle oda sıcaklığına gelince hepsini güzelce karıştırın. kekin üzerine boşaltın. (kek kullanmayacaksanız, kalıbınızı ıslatıp suyunu süzün , kalıba boşaltın. Tupperware prenses tacı çok iyi sonuç verir. ) atın buzluğa yarım saat donsun, sonra buzdolabının alt kısmına indirin, 3-4 saat beklesin. servis yaparken istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. afiyetle.

OT TURŞUSU


Bu muhteşem tarifi için sevgili Sare Terzioğlu 'na çok teşekkürler... Her mevsimde bulunabilecek otlarla yapabileceğiniz ve 3 gün gibi kısa bir zamanda yenmeye hazır olan bu turşu vazgeçilmeziniz olacak. 


malzemeler: 
20 adet acı cin biber
6-7 adet tatlı sivri biber
4 adet domates ( robottan geçirilmiş) 
2 baş sarımsak (ince ince doğradım ) 
1 demet taze nane, 1 demet maydanoz, yarım demet yabani semizotu, yarım demet dereotu, 1 küçük demet feslikan (reyhan) 
1 su bardağı elma sirkesi 
2 tatlı kaşığı turşuluk tuz

hazırlanışı:
Cin biberleri ince doğrayıp soğuk suda bekletelim, diğer tüm yeşillikleri yıkayıp kuruttuktan sonra ince kıyalım. Yeşillikleri, sarımsak ve domatesi, süzdüğümüz cin biberleri derin bir kasede harmanlayıp sirke ve tuzun yarısını karıştıralım. kavanozlara doldurup kalan tuz ve sirkeyi de paylaştıralım , sıvı seviyesi otların üzerine çıkıyor zaten . ben kapak gibi birer kalın dilim domates bastırdım üzerlerine. kapaklarını sıkıca kapatıp, serin yerde saklayalım. Afiyetle....