Pages - Menu

7 Haziran 2016 Salı

PATLICANLI ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



Malum patlıcanlı her şeyi pek severim, hele hele salataları ve pilavları. Bir süre önce Yayla Bakliyat hediyesi olan paketimin içinden çok pratik bir ürün çıktı. Şehriyeli bulgur. Hemen bir pilava dönüştürmek şart oldu. Yine çok teşekkürler Yayla Bakliyat ...


Malzemeler :

1 su bardağı Yayla Şehriyeli Bulgur
1 büyük patlıcan
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 domates
1 sivri biber
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı :

Patlıcanı alacalı soyup yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayıp zeytinyağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp tavaya ince doğranmış soğan sarımsak ve sivri biberleri alıp hafifçe kavuralım. Domatesi de minik doğrayıp ekleyelim, tuz ve baharatını ekleyelim.Tencereye tereyağını alıp eritelim, bulguru ekleyelim, hafifçe kavuralım ve diğer tüm malzemeleri ekleyip, üzerine çıkacak kadar su veya etsuyu katalım. Ocağın altını kısıp suyunu çekene dek pişirelim. Ocaktan alınca 15-20 dakika demlenmesini bekleyip servis yapabiliriz. Afiyetle. 


6 Haziran 2016 Pazartesi

ANTALYA'DA BİR İLK .. L'ATELIER DU CHEF - BİLGE ERK WORKSHOP



Herhalde son zamanlarda geçirdiğim en keyifli üç-beş günden biriydi. Antalya'nın tek mutfak atölyesinde blog yazarı arkadaşlarımla birlikte ilk workshop deneyimimiz oldu. Sevgili Şefim Bilge Erk'in ev sahipliğinde L'atelier du Chef de 10 arkadaşımız buluştuk. Atölye inanılmaz ferah ve bembeyaz, tertemiz. Bilge Şefimin bilgi birikimi, samimi tavırları bizleri hemen havaya soktu doğrusu. Her ne kadar biraz ortalığı alt-üst etsek de :)) çok keyifli ve verimli bir çalışma oldu. Bugünün bana göre en güzel taraflarından biri de canım oğlum Servan'ın da aramızda oluşu şüphesiz. Fotoğrafçı bizim aslan parçası, o gün biraz fotoğraf çekmesi için gelmesini istemiştim, sonuçta aramızda en çok mutlu olan ve eğlenen de o oldu sanırım :) Hem fotograflarımızı çekti hem de kendi youtube kanalına yüklediği bir video da oluşturdu. İzlemek isterseniz en altta video mevcut. 

Günün konusu sebzelerle doğaçlama yemekler yapmaktı. Her bir arkadaşım çok hoş sunumlar ortaya koydular. Bilge şefimin aydınlatıcı bilgileri , yıllardır doğru bildiğimiz yanlışlar sohbetimize konu oldu bir taraftan da. 

Bilge hanımın tariflerini ve bilgi aktarımlarını  ramazan ayı boyunca hergün Sabah Gazetesinin Akdeniz ekinde ve Markalar ve İnsanlar İş ve Yaşam Dergisinin Chef Bilge ile Marka Lezzetler ekinde bulabilirsiniz. 

Bu çalışmaları periyodik olarak tekrarlama sözü aldık şefimden. Bize gösterdikleri sabır ve ilgiden dolayı Sevgili Bilge Erk'e , sevgili Özlem Habets'e , ve katılan tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim. Ve tabii aslan parçama sonsuz teşekkürler. Yine bol fotoğraflı bir günden karelerle sonlandırıyorum yazımı. Videoyu da izleyin , çok eğleneceksiniz . Sevgiler benden size ...


















Videomuz ... çok keyifli bişeyyy :)))


1 Haziran 2016 Çarşamba

KAYISI REÇELİ




Yakınlarım bilir beni, reçellik bütün meyveleri mevsiminde birer kg olacak şekilde poşetler buzluğa atarım, öyle kilolarca toplu reçel hiç yapmam. Bittikçe canımız ne isterse birer, ikişer çıkarır, taze taze reçeller pişiririm. Geçen akşam eşim bir kasa kayısıyla gelince hemen 2 kg ayırıp kalanını yine buzluğa gönderdim. Özlemişiz kayısı reçelini, hemen tazecik pişti, daha sıcak bile. Çok kısa sürede pişen reçelimizin tarifine gelince...

Malzemeler :
2 kg taze kayısı
1,750 kg toz şeker
1 limon suyu
2 su bardağı su

Hazırlanışı :
Kayısıları güzelce yıkadıktan sonra  ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini ayıklayalım. Tencereye su ve şekeri alıp , koyu bir şerbet olana dek yaklaşık 20-25 dakika kaynatalım. Limon suyunu da ekleyelim ve 2 dakika sonra kayısıları tencereye alalım. Kayısılar hemen pişecek ve dağılmaya başlayacaktır, onun için en fazla 10-15 dakika pişmesi yeterli, ben biraz marmelata yakın reçel severim, hafiften dağılsın meyveler sorun yok :))  Arzu ederseniz, kayısı çekirdeklerini kırıp içlerini veya soyulmuş badem de ekleyebilirsiniz. Ben unutmuşum bu sefer. Reçeli ocaktan alıp isterseniz hemen kavanozlara doldurup sıkıca kapayıp kapaklarını saklayabilirsiniz. Ya da dayanamayıp, hemen iki dilim kızarmış ekmeğe incecik bir tereyağ üstüne iki yarım kayısı tanesi :)) afiyetle efendimm...