Pages - Menu

22 Nisan 2016 Cuma

PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI




Çocukluğumdan kalma enfes bir tat. Rahmetli anneciğim çok güzel yapardı, ben de güzel yapıyorum biraz ama bu sefer televizyona takılıp accık fazla pişirmişim.. Neyse o da nazar boncuğu olsun . Tadına bakan arkadaşlarım çok beğendiler. Dilerim siz de seversiniz. Bu pilavı sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz. Zeytinyağlı bir pilav çünkü. Piknik yerinde fotoğraf çekimlerini sevgili blogger arkadaşım http://www.rumeysaninelleri.com/ Mineciğim yaptı, çok teşekkür ettim emeklerine. 

Malzemeler :

2 su bardağı YAYLA Osmancık pilavlık pirinç
3 su bardağı ılık su
tuz
karabiber
yarım su bardağı zeytinyağ
4 adet patlıcan
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet kabukları soyulmuş domates

Hazırlanışı :

Pirinci tuzlu sıcak suyla ıslatıp, su ılıyana dek bekletelim. 1 saat kadar yeterli. Patlıcanları alaca soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayalım. Zeytinyağını kızdırıp patlıcanları kızartalım. Eskiden patlıcanların kara suyu çıksın diye tuzlu suda bekletirdik, şimdi artık maalesef kara su bile çıkarmıyorlar :((  ... Kızaran patlıcanları bir süzgeçe veya havlu kağıt üzerine alalım , tenceredeki yağın içine ay şeklinde doğradığımız soğanları , ezilmiş sarımsağı ve ince ince doğranış sivri biberi ekleyip kavuralım. Domatesleri de doğrayıp kavurmaya devam edelim. Suyunu çekince iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de atalım ve biraz daha kavuralım. Üzerine 3 bardak ılık su ve kızarmış patlıcanları , tuzunu karabiberini ilave edip, ocağın altını iyice kısalım. Kapağı kapatıp pilavın suyunu çekene dek pişirelim. Ocağın altını kapatıp Tencerenin kapak altına bir parça havlu kağıt yerleştirip demleyelim. Pilavımız soğuyunca istediğiniz bir kalıba yerleştirip servis yapalım. Ben Tupperware Prenses Tacını kullandım, çok şık duruyor. Afiyetle... 



16 Nisan 2016 Cumartesi

DOĞAL2016 FUARI'NI ZİYARET ETTİK





Merhaba güzel insanlar

Birçoğunuzun bildiği üzere 2016 Dünya Bakliyat Yılı ilan edildi. Bu kapsamda 14-17 Nisan tarihleri arasında, Antalya Expo Center'da "Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Günleri'2016 " fuarı düzenleniyor.






Antalya'da yaşayan blog yazarları arkadaşlarımla, organizasyonun ana sponsoru Yayla Bakliyat firmasının misafiri olduk. Miniğimle yaşam blogunun sahibi sevgili Selin kardeşimin eşi firma yetkililerinden Nazım bey bize evsahipliği ve rehberlik yaptı, hatta en küçük blogger ilan ettiğimiz 35 günlük bebekleri de bizimle beraber standları gezdi. Bu güzel aileye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah sizi hep güzelliklerle karşılaştırsın. 



Gerçekten çok keyifli ve lezzet dolu bir gün geçirdik. Yayla Bakliyat standında çeşitli bakliyatlarla yapılmış tatlıların ve salataların tadına baktık. Diğer standları dolaşmaya başladık. Nazım kardeşim çok güzel bir organızasyon yapmış. Her gittiğimiz firmada bize özel masalar hazırlanmıştı ve ikramlar yapıldı. Arbella Makarna , Bahar Şirketler Grubu, Oruçoğlu, Torku, Çaykur, vs vs ....














Yayla bakliyat ve Arbella Makarna gurme serisi hediyeleri için çok teşekkürler. Lezzetli ve sağlıklı tarifler gelecek bu paketlerle ... 

Renkli ve çok keyifli bir etkinliği daha bitirdik. Diğerlerine doğru yola devam o zaman :)) Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler tekrar. Afiyetle , sevgiyle kalın.




4 Nisan 2016 Pazartesi

ÇİLEKLİ RULO PASTA



İtiraf ediyorum daha önce hep kırılan pandispanyalar yaptığım için hiç böyle rulo pasta yapamazdım. Daha doğrusu 3 kere yaptım, hep kırıldı, pastacılık kursunun bana sağladığı faydalardan biri de bu işte. Sonuç mükemmel, lezzet de  görüntü de bence harika... Gelelim tarife ....


Malzemeler :

Pandispanya için 
4 yumurta
100 gr. şeker
120 gr. un
1 çay kaşığı vanilya

Kreması için
250 ml. süt
2 yumurta sarısı
75 gr. şeker
50 gr. un

1 poşet krem şanti
yarım su bardağı soğuk süt

1 kase çilek

istenilen süsleme malzemesi


Hazırlanışı :

Öncelikle kremayı hazırlayıp soğutalım. Krema için gerekli sütü ısıtalım. Diğer yanda yumurta sarıları ile şekeri mikserle çırpalım, unu da ekleyelim, karıştıralım. Isınan sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim , pürüzsüz kıvam olunca ocağa alalım ve devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. Bir kasede krem şanti ile yarım bardak sütü çırpalım. Şantinin yarısını soğumuş kremaya katalım ve mikserle çırpalım, yarısını da üzerini süslemek için buzdolabında bekletelim. Kremayı da buzdolabına alalım. Pandispanya için yumurta ve şekeri uzun uzun beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpalım. Unu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve tahta bir spatula ile aşağıdan yukarı doğru söndürmeden karıştıralım. Sadece unun karışması yeterli ..  Dikdörtgen fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamuru yayalım. Önceden ısınmış 170 derece fırında sadece 8-10 dakika pişirelim. Kek kızarmasın ama pişsin. Fırından alır almaz kağıtla birlikte temiz bir mutfak bezinin üzerine alalım ve hemen rulo yapalım, soğumaya bırakalım. Yaklaşık 1 saat kadar sonra ruloyu yavaşça açalım ve kağıttan sıyıralım. Soğuyan kremayı spatulayla kekin her yerine sürelim, üzerine parçalanmış çilekleri yerleştirelim, kekin en son dört parmaklık kısmına kadar çilekleri serpelim. Dikkatlice tekrar sıkıca rulo yapıp kağıda saralım ve buzdolabında biraz daha bekletelim. Servis yapacağımız zaman kağıttan ayırıp servis tabağına alalım ve ayırdığımız krem şantiyle ve dilimlenmiş çileklerle süsleyelim. Üzerine krem şanti istemiyorsanız sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyetle...