Pages - Menu

10 Şubat 2016 Çarşamba

MERMER KEK ( ZEBRA KEK )



Çay var , kek var , daha ne olsunnn :))



Malzemeler :

1 su bardağı zeytinyağ 
1 su bardağından az fazla pudra şekeri (225 gr.)
275 gr. un
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
limon kabuğu rendesi
1,5 yemek kaşığı kakao (2 yemek kaşığı sıcak suyla karıştıralım)

Hazırlanışı :

Derince bir kasede zeytinyağ ve şekeri karıştıralım. un ve kabartma tozunu da eleyip ekleyelim. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım. Sütü ve limon kabuğu rendesini de katalım. Ben şekerli vanilin kullanmak istemediğim için limon kabuğu rendesi koyuyorum , siz isterseniz vanilya kullanabilirsiniz. Pürüzsüz bir kıvam elde edince hamurun yarısını başka bir kaseye ayıralım. Birine sıcak suyla ıslattığımız kakaoyu ekleyip karıştıralım. Büyük boy bir baton kalıbın içini yağlayalım. Önce beyaz hamurdan kalıbın altına birkaç kaşık dökelim. Sonra dikkatlice kalıbın uzunluğu boyunca beyaz hamurun üzerine kaşıkla kakaolu hamurdan dökelim. Bu işlemi bir beyaz bir kakaolu olmak üzere hamurlar bitene kadar tekrarlayalım. 160 derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirelim. Afiyetle ....


9 Şubat 2016 Salı

LİMONLU KURABİYE




Malzemeler :

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
80 gr. toz şeker
120 gr. pudra şekeri
350 gr. un (2 - 2,5 bardak kadar)
4 yumurta sarısı
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 limonun suyu
2 limon kabuğunun rendesi

Üzerini süslemek için pastacı kreması veya limonlu krem şanti

Hazırlanışı :

Tereyağ ve şekerleri mikserde krem gibi oluncaya dek çırpalım. yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam edelim. Limon suyu ve kabuk rendesini de ekleyelim. Kabartma tozunu ve azar azar unu katarak yumuşak bir hamur yoğuralım. Ele bir hayli yapışacak. Sıkma torbamıza yıldız uç takıp hamuru torbaya dolduralım. Unu fazla gelirse sıkmada zorlanabilirsiniz. Onun için bir hayli yumuşak bir hamur olmalı. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 1 cm aralıklarla yuvarlak şekil vererek hamuru sıkalım. 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine isterseniz pastacı kreması sıkarak süsleyebilirsiniz. Biraz limon suyuyla tatlandırdığınız krem şanti de olabilir. Afiyetle. 


Tarif http://cookandbemerry.com/ sayfasından uyarlanmıştır. 

Önceki fotoğraflar Kurs yerimizde sevgili hocamın üstün bilek gücüyle sıktığı kurabiyelerdir. Daha önce evde denediğim ve benim kuvvetsiz elimden çıkanların fotoğrafı da böyleydi :)))







1 Şubat 2016 Pazartesi

LİNZER KURABİYE - MARMELATLI KURABİYE





Malzemeler :

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri
300 gr. un
150 gr. nişasta
1 paket vanilya

arasına sürmek için marmelat 
(ben erik marmelatı kullandım)

üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı :

Tereyağ ve pudra şekerini mikserle veya mutfak robotunda krem kıvamına gelene dek çırpalım. Diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyip elimizle güzelce yoğuralım. Hazırladığımız hamuru iki parmak kalınlığında toparlayıp streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Hamuru dinlendikten sonra ya iki tabaka yağlı kağıt veya temiz naylon poşet arasında merdaneyle açalım. yarım cm. kalınlığında olsun. Hamurda kabartma tozu olmadığı için kabarma olmayacaktır. İstediğiniz şekildeki kalıpla keselim. Kestiğimiz kurabiyelerin bazılarını orta kısmından daha küçük kalıplarla keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dikkatlice, şekillerini bozmadan alalım. 180 derece fırında hafif pembeleşinceye dek pişirelim. Kurabiyeler fırından çıkınca soğutalım. ve aralarına marmelat sürüp , üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyetle.. 


ACILI EKŞİLİ TAVUK IZGARA




Hani iki gün önce seradan bolca chili biber toplayıp geldim ya , eee kullanmak gerek değil mi ?
Bu sosla bir kere tavuk pişirdiniz mi asla vazgeçemeyeceksiniz.... :)

Malzemeler :
3 adet kemiksiz tavuk budu
1 büyük chili biber
1 diş sarımsak


marine sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı pul biber ( eğer en son kullanacağınız chili biberler çok acıysa pul biber eklemeyin.) 
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı hardal

Hazırlanışı :
Yemeği yapacağımız tavaya marine sosu için gerekli tüm malzemeleri koyup karıştıralım. Tavuk etlerini parmak boyutunda doğrayıp, tavaya ekleyelim. 10 dakika kadar arada karıştırarak bekletelim. Daha sonra tavayı orta ateşte ocağa alalım, önce hiç karıştırmadan hafifçe bir taraflarının kızarmasını sağlayalım. Tavukların diğer yüzlerini de çevirelim ve kızartalım. En son çok ince doğranmış sarımsak ve chili biberi de ekleyip tavayı sallayarak karıştıralım. 2 dakika sonra ocaktan alalım ve kızarmış patates veya patates püresiyle servis yapalım. Afiyetle...