MALZEMELER
- 1 paket milföy hamuru
- 2 adet közlenmiş temizlenmiş patlıcan
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2-3 kaşık ezilmiş beyaz peynir
- tuz
- zeytinyağ
- karabiber
- bir tutam maydanoz
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları ince ay şeklinde dilimleyip az zeytinyağında ağır ateşte kavuralım. Közlenmiş ve temizlenmiş patlıcanları ufak ufak doğrayıp soğanlara katalım . Tuz karabiberi de ekleyip ocaktan alalım . Ezilmiş beyaz peyniri ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştıralım . Bu iç harcını daha önce ravioli yaparken kullanmıştım , lezzetine hayran kaldım ve böreklerde de kullanmaya başladım . Yufkalı veya el açması böreklerde ve poğaçalarda da kullanabilirsiniz.
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp hafif çözülene kadar bekleyelim . Kareler halindeki hamurlara iç harcından bir miktar koyup rulo saralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim . Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında altın rengi alana kadar kızartalım. Afiyetle ..