Buzlukta epeydir duran tel kadayıf poşetleri aniden rahmetli anneciğimi hatırlattı bana. Öyle yeni moda tatlılardan olmasın , tam da anne usulü olsun istedim ben de ...
MALZEMELER
- 600 gr. tel kadayıf
- 125 gr. erimiş margarin
- 1 kase ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- yarım çay bardağı pekmez
- birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım . Biraz koyulaşınca pekmezi ve limon suyunu da ekleyelim, 2-3 dakika sonra ocaktan alalım ve iyice soğumasını bekleyelim.
Büyük bir kasede tel kadayıfları ve erimiş tereyağını iyice harmanlayalım . Yağlanmış kare borcama kadayıfın yarısını bastırarark serelim. üzerine iri kıyılmış cevizleri serpelim. Kalan kadayıfı da aynı şekilde yerleştirip 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim . Fırından çıkarıp 2 dakika sonra soğuk şerbeti her yere gezdirerek dökelim . En az bir saat bekledikten sonra karelere keserek servis yapalım . Afiyetle .
Ellerine sağlık çıtır kadayıf tatlısını çok sevmeme rağmen bloğumd amalesef kadayıf tatlısı tarifi yok .. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.